Copyright.cz

MARKRABSTVÍ LAŠSKÉ [ Regionální turistický produkt ]

MARKRABSTVÍ LAŠSKÉ

Hlavní město: Čeladná
Sídelní místo: Malenovice
Vládce: markrabě Radim Uzel

Cílem tohoto projektu je komplexní propagace regionu Lašska, a to nejen v rámci České republiky. Chce, aby se tento kraj tak dostal do povědomí lidí. Vždyť má toho mnoho, co může nabídnout: členité pohoří Beskyd s nejvyšším vrcholem Lysou horou, torzo hradu Hukvaldy, divadla, muzea (Hornické, Muzeum Lašská jizba, frýdecký zámek), ZOO, sportovní stadiony, také průmyslové podniky a závodní komplexy či slavné rodáky.
Důležitým prvkem, který prolíná celá projekt je především skutečnost, že Lašsko patří k ekonomicky velmi postiženým regionům a především oblast Beskyd se nemůže orientovat jiným směrem, než směrem rozvoje turismu.
Továrny na hory nepatří! Dobrý hospodář ví, že jemu svěřené území musí být ekonomicky soběstačné, jinak přestává žít. I to patří k hlavním myšlenkám projektu - zaměstnat co nejvíce místních lidí, přivést lidi ke hře a zábavě, což dále způsobí rozvoj a rozkvět dané oblasti.

Nechceme se však soustředit pouze na horské oblasti. Svůj zájem chceme věnovat i oblasti Ostravska s jejími velkými průmyslovými podniky, kterým taktéž nabídneme možnost zapojit se do tohoto, jistě i pro ně lukrativního projektu.

Projekt Markrabství Lašsko je obdobou jiných takových projektů, které existují a fungují i jinde na světe. Není zábavnou hrou pro pár lidí, naším cílem je aktivně zapojit všechny turisty, návštěvníky do poznávání regionu a tím zjístit, že mu tento region zůstane dlouho v živé paměti a bude se pak znovu a znovu vracet, aby poznal zdejší lidi, jejich mentalitu, zvyky, jejich kulturu či podmínky k životu...

KONTAKTNÍ ADRESA:

Markrabství lašské
Malenovice 129
739 11 Malenovice
Česko (CZ)
tel: (+420) 777 063 000

UMÍSTĚNÍ

AKTUALIZACE: Eliška Černochová (Beskydy-Valašsko) org. 56, 10.03.2010 v 11:17 hodin