Copyright.cz

DENAPOX Z - základní dvousložková epoxiakrylátová barva [ Výrobek nebo zboží k prodeji ]

DENAS COLOR, a.s. - 44
DENAPOX Z - základní dvousložková epoxiakrylátová barva -

DENAPOX Z
je dvousložková, vodou ředitelná, antikorozní základní barva s obsahem zinkfosfátu, určená pro nátěry ocelových a hliníkových dílců a konstrukcí. Akrylátová složka DENAPOX Z obsahuje speciální akrylátovou disperzi, antikorozní a klasické anorganické pigmenty, jemná plniva, koalescenty, biocidní, smáčecí a dispergační prostředky, odpěňovač, reologické modifikátory a další přísady, vhodně ovlivňující vlastnosti hmoty. Síťující složka DENAPOX TUŽIDLO obsahuje emulzi epoxidové pryskyřice.

Použití: Základní antikorozní nátěry ocelových dílců a konstrukcí ve strojírenství, slévárenství a různých odvětvích kovoprůmyslu, ve výstavbě i v renovaci a všude tam, kde se vyžaduje vysoká chemická odolnost.

Vlastnosti: Hustota: 1,2 - 1,3 kg/l Hmotnostní sušina: 50 - 54%
pH: 8 - 10 Objemová sušina: 38 - 42 %

Příprava podkladu: Podklad musí být suchý, zbavený rzi a mechanických i mastných nečistot. Jako nejvhodnější způsob čištění doporučujeme otryskání povrchu.

Pracovní postup: Před aplikací se barva DENAPOX Z a DENAPOX TUŽIDLO smísí v poměru 100 : 5, přičemž se vždy do barvy přidává za stálého míchání tužidlo. K míchání se doporučuje použít vhodné míchací zařízení (např. vrtačkou s míchadlem). Zpracovatelnost směsi po namíchání je max. 12 hodin. Barva se nanáší na podklad štětcem, válečkem nebo stříkáním v jedné nebo více vrstvách podle požadavků na konečné vlastnosti nátěru. Odstup mezi jednotlivými nátěry je minimálně 4 hodiny. Teplota vzduchu a podkladu při nanášení a schnutí nátěru nesmí poklesnout pod +10 °C. Jako krycí nátěry doporučujeme používat dvousložkové emaily DENAPOX E, nebo jednosložkové emaily DENATOP.

Teoretická vydatnost: 5 - 7 m2/kg na jeden nátěr. Barva je v dodávané konzistenci určena k přímému použití a před aplikací ji nedoporučujeme ředit.

Barevné odstíny: Červenohnědý, sv. šedý, černý nebo v odstínech dle dohody.

Balení a skladování: Skladuje se v původních obalech při teplotách +5 až +25 °C na místech chráněných před přímým působením slunečního záření a náhlým střídáním teplot. Skladovatelnost je 12 měsíců od data výroby. Barva nesmí zmrznout.

Bezpečnost a hygiena: DENAPOX TUŽIDLO obsahuje epoxidové složky a je klasifikováno dle zákona 356/2003 Sb. jako Xi dráždivý - dráždí oči a kůži, může vyvolat senzibilizaci při styku s kůží. Při práci s tužidlem a natuženou barvou dodržujte bezpečnostní pokyny, uvedené v bezpečnostním listu DENAPOX TUŽIDLO. Používejte ochranný oděv, plastové nebo pryžové rukavice a ochranné brýle nebo štítek. Při práci v uzavřených prostorách zajistěte větrání. Při nedokonalém větrání a při aplikaci stříkáním používejte ochrannou masku s filtrem proti organickým parám. Při rozsáhlejším potřísnění pokožky omyjte postižená místa vodou a mýdlem, při zasažení očí vypláchněte proudem čisté vody a vyhledejte lékařské ošetření.

Likvidace odpadů: Prázdné kovové obaly odevzdejte do sběru, kód odpadu: 150104. Plastové obaly likvidujte jako ostatní odpad, kód odpadu: 150102. Zbytky barev a znečištěné obaly likvidujte jako nebezpečný odpad, kód odpadu: 080111.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Sokolovská 361/2
743 01 Bílovec
Česko (CZ)
tel: (+420) 556 412 038
(+420) 556 410 795
fax: (+420) 556 410 263

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.denascolor.cz
AKTUALIZACE: David Mužík (Infomorava.cz) org. 56, 07.06.2004 v 14:32 hodin