Copyright.cz

Co je tantra masáž? [ Tantra a meditace ]

Co je tantra masáž? koláž
Pomůcky na tantramasáž.
Co je tantra masáž?

Tantra masáž je metoda, kterou založil Andro Andreas Rothe, vedoucí prvního německého Tantra Institutu (Diamond Lotus Lounge, od r. 1977 v Berlíně). Vychází ze základů a metod různých fundovaných masážních technik. Zahrnuje také prvky z bioenergetiky, jógy a sexuální terapie.

Pojem "tantra" odkazuje na staroindickou kulturu, která přijímala a vážila si sexuální přirozenosti člověka. Tělo je považováno za chrám duše a přistupuje se k němu celostně. Ten kdo masáž přijímá je v pasivní rolia zažívá intenzivní cestu vlastním tělem.

V tantra masáži se spojuje hluboké uvolnění a příjemný pocit na jedné straně a na straně druhé možnost vypořádání se s konkrétními sexuálně-terapeutickými tématy v rámci, který je osvobozený od studu a tlaku očekávání. Teoretické kořeny se vztahují k Wilhelmu Reichovi, Carlu Gustavu Jungovi, Carlu Rogersovi a Alexandru Lowenovi. Další podněty dali Mantak Chia (taoistický přístup v sexualitě), Joseph Kramer (masáž lingamu) a Annie Sprinkle (masáž joni).

Podle německého textu Sdružení pro tantra masáž (Tantramassage-Verband)
www.tantramassage-verband.de


Jakou masáž vyučujeme:

Masážní rituál, který vyučujeme, pochází od německého učitele tantry Andra, který v 70. letech založil v Berlíně první německý institut tantry (Antinous, dnes Diamond Lotus Institut). Andro vyvinul speciální formu masáže, pro kterou použil termín "tantra masáž". Tantra masáž získala v následujících desetiletích velkou oblibu, a sled jednotlivých technik i filozofie masáže se dodnes vztahují ke jménu Andra, který je předsedou Spolku pro tantra masáž (Tantramassage-Verband).

Tantra masáž je sledem pestrých technik, které vám umožní se plně uvolnit a rozproudit svou energii v těle. Uctívá celé tělo, tedy i části, které jsou při klasické masáži tabu: láskyplný a pozorný dotek patří i zadečku a pohlaví. Pojítkem jemných a pevných, hladivých a dynamických doteků je základní záměr: vytvořit atmosféru úcty a potěšení, hravosti bez tlaku a cíle, přijetí a blízkosti. Dotýkáme se nejen těla, ale i duše. Každá masáž je originální, podle současného vyladění dávajícího a přijímajícího. Tantra masáž je oslavou bytosti a její energie. Cílem je, aby se přijímající mohl uvolnit a otevřít do lásky a přijetí.

KONTAKTNÍ ADRESA:

Mgr. Denisa Palečková
.
130 00 Praha 3
Česko (CZ)
tel: (+420) 603 422 329
Co je tantra masáž? záda

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Tantra a meditace
AKTUALIZACE: Richard Vojík (TantraWorld) org. 2, 15.04.2005 v 22:46 hodin