Copyright.cz

Mezinárodní dětský folklorní festival Český Krumlov [ Folklorní festival FoS ČR ]

Jitřenka, dětský folklorní soubor
Českokrumlovský folklórní festival se zatím nemůže pochlubit příliš dlouhou tradicí, je to festival, který se poprvé uskutečnil v roce 2002 . V prvních pěti letech se festival zaměřoval pouze na české soubory. Od roku 2007 se festivalu účastní i soubory ze zahraničí. Pořadatelé tohoto setkávání folklórních souborů se rozhodli, že festival bude zaměřen na soubory dětské. Je to především z toho důvodu, že v Českém Krumlově pracuje již od roku 1975 dětský folklórní soubor Jitřenka.
Organizátoři se snaží o pestrost festivalového programu, a tak zvou na českokrumlovské setkáni soubory nejen z blízkého okolí, ale i z Moravy a z ciziny.
Festival probíhá v rámci Svatováclavských slavností, a proto je možné se v době probíhajícího festivalu setkat v Českém Krumlově s nejrůznějšími tradičními řemesly a lidovými umělci, kteří prezentují své výrobky přímo na náměstí Svornosti, kde je také hlavní pódium, na němž probíhá festivalový program.
Český Krumlov je město s velmi bohatým celoročním kulturním programem. Zdá se, že i právě folklór si začíná v podobě festivalu budovat ve městě své místo.
Festival má vždy jednu hlavní scénu a jednu scénu vedlejší. Hlavní program probíhá každoročně v sobotu na náměstí Svornosti, vedlejší scéna je na nejrůznějších místech historické části města.
Zapojit do naší akce se také podařilo Klub českých turistů. Turisté pořádají v okolí Českého Krumlova své turistické pochody, jež zakončují na českokrumlovském náměstí, a tak rozšiřují řady diváků sledujících program festivalu.

KONTAKTNÍ ADRESA:

MFF Český Krumlov
Vlasta Dvořáková
V Domkách 85
382 32 Český Krumlov, Velešín
Česko (CZ)
tel: (+420) 608 104 011
Mezinárodní dětský folklorní festival Český Krumlov

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.fos.cz
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (FOLKLOR.CZ) org. 24, 02.10.2007 v 01:31 hodin