Opilí čertíci
1 perník na strouhání, 180 g másla nebo Hery, 200 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 1é lžic ruu, kokosová moučka nebo strouhané ořechy na obalování
Perník na strouhání - ne příliš trvdý - nakrájíme na nestejnoměrné kousky, čtverečky nebo obdélníčky. Máslo nebo heru rozehřejeme, a když je tuk tekutý, přidáem všechen cukr, přisypeme kakao a vše třeme na kaši. Po lžičkách zamícháme rum a nakrájíme perník párátkem enbo špejlí namáčíme do voňavé kaše. Kokosovou moučku nebo strouhané ořechy nasypeme do misky a perníkové kostky, namočené v čokoládové kaši, po jedné obalíme. Kostky rozložíme na papírem nebo alobalem přikrytý plech, aby se nedotýkaly, a necháme oschnout. Pak kostky naskládáme do krabice a dáme na několik dní proležet do chladné místnosti nebo na balkon.