Copyright.cz

Guláš z hub a paprik

80 g tuku, 2 větší cibule, talíř houbové směsi, sůl, kmín, sladká paprika, voda, 1/4 kostky masoxu, 4 - 6 zelených paprik, 3 stroužky česneku, 1/8 kyselé smetany, lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku
Na sádle nebo na oleji usmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme do ní očištěné, na větší kousky nakrájené houby, sůl, kmín, papriku, podlijeme vroucí vodou, přidáme kousek z kostky masoxu a dusíme. K houbám přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky na hrubší kousky nakrájené. Milovníci ostřejší chuti dají část paprik pálivých. Když jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme kyselou smetanou, do které rozdvedláme mouku, a ještě chvilku podusíme. Guláš můžeme zahustit zaprášením moukou a místo smetany dáme rajčatový protlak nebo kečup. Podušený pikantní guláš podáváme s chlebem nebo s brambory.